Vi flyttet fra Namsos og skulle følge drømmen om et rolig liv med småbruk på landet. Det skulle vise seg å bli alt annet enn rolig – og vi elsker det.

Randi og Eirik Østgård Lie.

1. april 2019 flyttet vi fra bytilværelsen i Namsos ut til det nedlagte Småbruket Myrvang på Jøa. Her skulle vi leve ut småbruksdrømmen i rolige omgivelser, med noen høner og en liten grønnsakshage. Det ble slik, men så begynte vi å se alle mulighetene rundt oss… Vi er nok ikke laget for et passivt romantisk småbruksliv.

Randi Østgaard Lie

Jeg er 54 år, født og oppvokst i Namsos og utdannet møbeltapetserer, interiørdesigner, regional flygeleder og maritim radiooperatør. Jeg har alltid drømt om å bo på landet, med dyr og fred og ro.

«Jeg er kunstner. Min bedrift er mitt lerret. Hver gang du kommer til oss vil jeg male deg et vakkert bilde, vekke en følelse. Jeg vil at du som gjest skal få føle noe vakkert og smake noe vakkert. Som vertskap er det min oppgave å gi deg mitt fineste “maleri”».

Randi

Eirik Morten Lie Østgaard

Jeg er født og oppvokst i Namsos og har rundet de 60. Jeg er utdannet EDB-ingeniør, og har jobbet med data i Namsos heile livet der jeg har vært med og starte og drive de største lokale IT-bedriftene. Jeg visste faktisk ikke at jeg drømte om et liv på landet før jeg faktisk flyttet hit.

«Det finnes ingen større lykke i livet enn å kunne skape noe. Å kunne utnytte min kompetanse, kreativitet og gjennomføringsevne gir livet mening!»

Eirik

Randi og Eirik

Allerede i juni 2019 åpnet vi Landhandleriet på Faksdal, hvor vi solgte egenproduserte mat- og designprodukter og andre interiørartikler. Designverksted og produksjonskjøkken ble bygget i melkefjøset. Gården ble også hjem for stadig flere dyreraser.

I 2021 Åpnet vi servering på låven, og vi flyttet også landhandleriet hit.

Høsten 2022 kjøpte vi bedehuset på Bergum, og her åpnet vi etter hvert Bedehuset Bar & Bistro.

Høsten 2023 kjøpte vi nabohuset, og her, samt i det nyoppsatte stabburet, kan du nå overnatte og oppleve småbrukslivet på Segelsund og alt de andre som Jøa har å by på.

Nå ønsker vi å vise dere alt det fantastiske vi har lært og opplevd siden vi flyttet hit. Småbrukslivet, roen, naturopplevelsene og alt det spennende vi har her på Jøa. Vi vil gjøre det vi kan som vertskap for dere som besøker oss, slik at dere får et minneverdig opphold her hos oss.

Velkommen til oss og landet i eventyret.