Jøa byr på mange spennende opplevelser. Flere spise- og drikkeplasser, gjenbruksbutikk, gårdsutsalg og en rekke naturperler og severdigheter.

Opplevelsespakker

Vil du oppleve øya vår, Jøa? Vi hjelper deg å sette sammen en opplevelse med det du ønsker å få med deg på denne spennende øya.

Spise og drikke

Jøa har flere spisesteder. I tillegg til det vi har på Segelsund og Bedehuset Bar & Bistro, kan du besøke Matgarasjen på Dun og Faksdal Brygge-pøbb. Hos Fru L finner du også enkel servering med kaffe og bobler. I tillegg har Jøa et eget ølbryggeri! Fosnes Prestegård har puben «Fjølsti» som du finner på Fosnesvågen. Vi har også et kaffebrenneri, «Cup of Jøa», som leverer kaffe til flere utsalgssteder og serveringssteder på Jøa.

Handel

Vi har to døgnåpne butikker på Jøa: Seierstad Dagligvare ved fergeleiet og AlltiMat på Dun. Ellers kan du oppleve en spennende handelsopplevelse hos Fru L. Her finner du både gjenbruk, vintage og nytt. På Fosnes er det også verd å besøke Myrmo Alpakka og gårdsbutikk.

På Fosnesvågen er det overnatting på Fosnes Præstegaard fra 1600’tallet. På andre siden av vågen er det en bobil camping for 8 plasser.

Her er noen smakebiter fra koselige butikken “Fru L”:

Historie

For den historieinteresserte er Olav Duuns barndomsheim verd et besøk. Huset er åpent med omvisning i juli. I tillegg finner du et Bygdemuseum på Dun og et torvmuseum på Jøamyrene. På Tranås ligger Jernaldergården. Et fantastisk langhus nede ved strandkanten.

Olav Duuns barndomshjem er verd et besøk..

Turer til fots

For den som liker å røre på seg er det mange flotte turmuligheter på Jøa. Et besøk på Rakkavika anbefales! Her er det tilrettelagt med turstier, grillplass og toaletter. Den store nyheten i 2024 er den planlagte trappen opp til Ramnfjellet med klopplagt tursti over både Ramnfjellet og Dunafjellet.

«Jøatrappa og Eventyrstien» blir en unik naturopplevelse, og er planlagt ferdigstilt rundt 1. juli.

Denne og andre turmuligheter finner du her:

Sykkelturer

Jøa er også helt fantastisk for sykling. Det er mulig å sykle rundt hele øya uten å møte vesentlig biltrafikk. Ellers anbefales kortere turer rundt Tranås, Nordveien og Jøamyrene.

Kart

Her er et kart som du kan bruke for å finne frem: