Med god mat og drikke deles glede, sorg, latter og minner. I alle kulturer har måltidet stått i sentrum og det samler familie og venner, kjente og ukjente, rundt bordet.

Husfrua på gården er hjertet bak maten som tilberedes på Segelsund og i Bedehuset Bar & Bistro. På lokale råvarer lager vi raffinert tradisjonsmat ofte med en vri inspirert fra alle verdens hjørner.

Vi serverer kjøtt fra egne frilandsgriser, rådyrkjøtt fra jordene rundt oss. Det er gressforet lokalt storfekjøtt og geit. Villaks og annen fisk fra fjorden og havet rundt øya er ofte på menyen. Stort sett alle grønnsaker, løk, urter og bær er dyrket på gården.

Det er mat som vil glede din gane og øyne.

Menyer

Menyene styres av årstidene, tilgangen på råvarer og det husfrua får det for seg at hun har lyst å lage.

Følg med på Facebook for aktuell meny.

«Man kan ikke tenke godt, elske godt eller sove godt hvis man ikke har spist godt»

Virginia Woolf
Processed with MOLDIV

Sesongens spiskammers

Vår

Dagene blir lengre, og våren er ofte mild her ute i havet. Orrefuglleik høres fra myra overfor gården. Nå våkner naturen til liv igjen. Rundt påske starter som oftest hysefisket, så lenge ikke fiskeren fryser fingrene av seg i fjorden nedenfor gården. Hyse er den beste fisken til Fish & Chips. Det har blitt en signaturrett i bistroen. Jordskokk og pepperrot kan graves opp, rabarbra stikker opp og vi tapper bjørkesaft. Drivhuset begynner å bli fullt av forkultiverte frø og vi venter på frostfrie netter og utplanting av små spirer. Det graves i jorden. Talle og fuglegjødsel skal ut på jorden. Kyllinger og dueunger klekkes. Geitekje blir født. En travel tid på gården.

Sommer

Sommeren kommer som en smell. Det blir lyst hele døgnet. Alt blir grønt over natten. Urter, salat, ville planter og blomster til matlaging og til tørking kan starte. Namsenfjorden og elva Namsen gir oss tilgang på villaks. Røyk av einer og tørket older siver over gården når røykeriet er i bruk. Nå er det høysesong hos oss og vi tar imot både store og små som vil overnatte, spise og besøke alle dyrene.

Det er matlaging og servering fra morgen til kveld.

Høst

Nå starter virkelig den årstiden hvor man høster det man sår. Sopp og ville bær og hagebær må plukkes. Bukkejakta starter først og vi videreforedler nydelig rådyrkjøtt. Etter hvert blir det elgkjøtt og lammekjøtt. Potet og grønnsaker skal opp. Urter og frø tørkes og lagres. Grisene skal slaktes.

Dagene blir kortere, og vi får noen varme mørke kvelder ute med fuglesang av fugler som samler seg før de igjen reiser sørover. Er man heldig får man se en hubro fly lavt over åkrene i skumringen på jakt etter mus.

Vinter

I desember er den nesten mørkt 24 timer i døgnet og vinterstormene kommer titt og ofte. Det er en fantastisk opplevelse å stå på bergene ute mot havet og Folda i full storm. På klare kvelder danser Nordlyset over himmelen og melkeveien brer seg over oss. Er natten overskyet vil du oppleve totalt mørke. Det er en spesiell opplevelse å føle en sort vegg av mørke eller total stillhet. Nå kjøper vi torsk og skrei som blir saltet og hengt opp til klippfisk. Nå er det ladetid på Segelsund.