På Segelsund kan du oppleve småbrukslivet på nært hold, spise god mat, hilse på dyrene og handle i gårdsbutikken på låven. Det er drømmen vår vi vil dele med dere. Vi gjør det med lidenskap og ekthet, og vi gjør det vi kan for at du skal få en god opplevelse. Vi legger stor vekt på å ta vare på miljøet, og har et sterkt fokus på gjenbruk, bruk av kortreiste råvarer og andre ting som bidrar til å ta vare på våre omgivelser. Bærekraft står i fokus hos oss.

De første du møter når du kommer hit er…

Dyrene

Klikk på bildene for å lese om dyrene.

Låven

Låven på Segelsund er ikke som låver flest. Den er rustikt og stemningsfullt innredet i ekte «Randi- stil», med gjenbruksmøbler og andre spennende ting å se på. I sommersesongen har vi åpent her, slik at du kan nyte god mat og drikke.

Det er god plass, så vi kan ta imot større grupper for matservering og arrangementer. Mat og drikke kan du også nyte på tunet utenfor låven, blant frittgående fugler og dyr.

Gårdsbutikk

På låven har vi også en liten gårdsbutikk hvor vi selger egenproduserte mat- og designvarer og andre spennende produkter. Her finner du alltid noe spennende til deg selv, eller kanskje en gave?


Urter og hage

Urter har til alle tider og i alle kulturer vært brukt til medisin, til å gi smak til mat og til konservering.

«Urter er legens venn og kokkens ros»

Randi har alltid vært interessert i naturen og planter. Det er en utrolig spennende verden som hun stadig lærer mer om. Det herlige er at mange av de ville vekstene som vi ser på som ugress er både smakfulle og har medisinske egenskaper.

Randi har tatt kurs i urtemedisin hos Rolv Hjelmstad, norges fremste på urter og ville vekster. Hun har i flere år samlet urter som er hardføre nok til å overleve våre vintre. Mange kjente og noen sjeldnere planter.

Ønsker du å lære mer om urter og andre vekster, tar hun deg med ut i urtehagen vår. Vi selger noen urtekrydder og urteteer i Landhandleriet


Aktiviteter og opplevelser

Når du besøker Jøa, er det alltid morsomt og lærerikt å få med seg ulike opplevelser og aktiviteter. Det er mye spennende du kan oppleve, både hos oss på Segelsund (se nedenfor) og andre steder her på øya.

Aktiviteter på Segelsund

Ønsker du å lære mer om småbrukslivet mens du besøker oss? Vi tilbyr en rekke aktiviteter hvor du kan oppleve nærkontakt med dyrene, lære mer om urter og vekster, og andre morsomme og lærerike opplevelser:

  • Dyrevandring – Vi tar dere med på en runde så dere får hilse på alle de dyrene vi har på gården, og lære litt om dem.
  • Hagevandring – Randi tar dere med rundt på gården og inn i urtehagen og forteller om planter, urter og grønnsaker.
  • Liten tur med lama – Bli med på en leietur med lamaen «Magda».
  • Liten tur med geitebukk – Gå deg en liten tur med «Kvitebjørn» i bånd.
  • Dyrestell – Bli med på morgenrunden hos dyrene. Vi mater dyrene, rydder litt og henter egg.
  • «Segelsund Games» – kommer…